Skatteudvalget 2009-10, Skatteudvalget 2009-10, Skatteudvalget 2009-10
L 150 , L 150 A , L 150 B
Offentligt
825003_0001.png
825003_0002.png
J.nr. 2009-311-0039Dato: 12. april 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 150 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven, skattekontrollovenog lov om aktiv social politik. (Fradrag for private donationer til forskningog højere bundfradrag ved udlejning af fritidsboliger m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 3 af 24. marts 2010. Spørgsmålet erstillet efter ønske af Jens Peter Vernersen (S).
Troels Lund Poulsen/ Lise Bo Nielsen

Spørgsmål:

Hvad er baggrunden for, at godkendelseskompetencen flyttes fra Det FrieForskningsråd til SKAT, og gælder den flytning af godkendelseskompetence også ved god-kendelse af forskningsprojekter?

Svar:

Nej, for så vidt angår godkendelse af forskningsprojekter ligger kompetencen stadigvækhos Det Frie Forskningsråd. Det følger af lovforslagets § 1, nr. 5, at SKAT skal høre DetFrie Forskningsråd om, hvorvidt en forening m.v. anvender sine midler til forskning, forin-den en forening kan blive godkendt efter ligningslovens § 8 H.Det Frie Forskningsråd foreslog selv i forbindelse med høringsfasen at flytte godkendelses-kompetencen til SKAT.I dag hører Det Frie Forskningsråd SKAT angående spørgsmålet om, hvorvidt en foreningm.v. er almenvelgørende eller på anden måde almennyttig. Med lovforslaget byttes der blotrundt på høringen således, at det nu er SKAT, der skal høre Det Frie Forskningsråd om,hvorvidt en forening m.v. anvender sine midler til forskning.Ligningslovens § 8 H er en skatteretlig regel. Derfor er det også naturligt, at det er SKAT,der varetager den. Set fra borgerens side, er det også mere logisk at søge efter godkendteforeninger m.v. på SKATs hjemmeside end på Det Frie Forskningsråds hjemmeside.Det skal endvidere bemærkes, at SKAT allerede i dag godkender almenvelgørende forenin-ger m.v. efter ligningslovens § 8 A.Jeg synes, at det er en god idé at flytte kompetencen til SKAT, så længe det lovbetinges, atDet Frie Forskningsråd skal høres vedrørende kriteriet om, hvorvidt en forening m.v. an-vender sine midler til forskning.
Side 2