Retsudvalget 2009-10
L 146 Bilag 1
Offentligt
804460_0001.png
804460_0002.png
Lovafdelingen
Dato:Kontor:Sagsnr.:Dok.:
15. februar 2010Lovteknikkontoret2009-7701-0028MKO41644
KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGTvedrørende

forslag til lov om ændring af lov om registreret partnerskab, lov om

en børnefamilieydelse og lov om børnetilskud og forskudsvis udbeta-

ling af børnebidrag

(Udvidet adgang for registrerede partnere til adoption og overførsel afforældremyndighed m.v.)

1. Hørte myndigheder og organisationer mv.

Et udkast til lovforslaget har været sendt i høring hos følgende myndig-heder og organisationer mv.:AC Børnehjælp, Adoptionsnævnet, Adoption & Samfund, Advokatsam-fundet, Børnerådet, Børnesagens Fællesråd, Børns Vilkår, DanAdopt,Danske Advokater, Dansk Socialrådgiverforening, Danske Familieadvo-kater, Den Danske Dommerforening, Dommerfuldmægtigforeningen,Domstolsstyrelsen, Familiens Forening, Foreningen af Offentlige Cheferi statsforvaltningerne, Foreningen af Statsforvaltningsdirektører, For-eningen af Statsforvaltningsjurister, Foreningen Far til Støtte for Børn ogForældre, Institut for Menneskerettigheder, Landsforeningen Børn ogSamvær, Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transper-soner, Kvinderådet, Mødrehjælpen, Red Barnet, Retssikkerhedsfonden,Rigsombudsmanden i Grønland og Rigsombudsmanden på Færøerne.

2. Høringssvarene

Advokatsamfundet, Børnesagens Fællesråd, Domstolsstyrelsen, For-

eningen Far til Støtte for Børn og Forældre, Foreningen af Statsfor-

valtningsdirektører, Rigsombudet i Grønland

og

Rigsombudet på

Færøerne

har ikke bemærkninger til lovforslaget.
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

DanAdopt

har ikke bemærkninger til lovforslaget og anfører, at de gene-relt støtter ligestilling og derfor hilser forslaget velkommen.

Danske Familieadvokater

har ikke bemærkninger til lovforslaget ogtilføjer, at de giver forslaget og tanken bagved deres fulde opbakning.

Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner

har oplyst, at de grundlæggende finder lovforslaget tilfredsstillende. For-eningen har anført, at formuleringen af bestemmelserne i forslagets §§ 2og 3 er tilfredsstillende, idet de to forældre herved er ligestillede og defi-neres ud fra deres forældreroller uden irrelevante referencer til deres køn.Foreningen bemærker, at hele det familieretlige område burde reviderespå tilsvarende vis.

3. Lovforslaget

I forhold til det udkast til lovforslag, der har været sendt i høring, er for-slaget til nyaffattelsen af børnefamilieydelseslovens § 5, stk. 1, jf. lov-forslagets § 2, nr. 4, på foranledning af Skatteministeriet ændret, såledesat det ikke længere foreslås at indsætte en henvisning til lovens § 4, stk.7, i bestemmelsen. Det foreslås dermed ikke længere, at udbetaling afbørnefamilieydelse til forældremyndighedsindehaverens ægtefælle underforældremyndighedsindehaverens ophold i institutioner under Kriminal-forsorgen kun skal kunne ske efter ansøgning.Baggrunden for ændringen er, at Skatteministeriet i samarbejde med Be-skæftigelsesministeriet arbejder på en delvis omlægning af reglerne ombørnefamilieydelse, og at spørgsmålet om administration af børnefami-lieydelseslovens § 4, stk. 7, vil blive inddraget i den forbindelse.
2