Trafikudvalget 2009-10
L 139
Offentligt
829971_0001.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
19. april 20102010-415
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 24. marts 2010 stillet mig følgende spørgsmål 2vedrørende L 139 – Lov om Naviair, som jeg hermed skal besvare. Spørgsmåleter stillet efter ønske fra Jonas Dahl (SF).

Spørgsmål 2:

"Vil ministeren uddybe de beskæftigelsesmæssige konsekvenser ved lovfor-slaget og herunder oplyse, om omdannelsen af Naviair medfører et tab afarbejdspladser i Danmark"

Svar:

Omdannelsen af Naviair til en selvstændig offentlig virksomhed medfører ikke isig selv beskæftigelsesmæssige konsekvenser for de ansatte i Naviair. Vedomdannelsen fortsætter medarbejderne således deres ansættelsesforhold iNaviair og bevarer de rettigheder og pligter, der gjaldt for dem underansættelsen i statsvirksomheden Naviair.Et af formålene med at omdanne Naviair til en selvstændig offentligvirksomhed er, at forbedre Naviairs muligheder for at indgå i internationalesamarbejdsrelationer med udenlandske flyvesikringstjenester om f.eks. fællessystemudvikling af flyvekontroludstyr, fælles uddannelse af flyveledere ogfælles lufttrafikafvikling. Samarbejdsrelationerne skal bidrage til at styrkeNaviairs markedsposition inden for den internationale lufttrafikafvikling, idetdet er et overordnet mål for regeringen, at Naviair skal være blandt de bedsteflyvesikringstjenester i Europa. En styrket position vil alt andet lige være medtil at sikre arbejdspladserne i Naviair.
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt