Trafikudvalget 2009-10
L 137
Offentligt
825622_0001.png
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
12. april 20102010-2046
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 24. marts 2010 stillet mig følgende spørgsmål ved-rørende L 137 – Forslag til lov om udbygning af Brande Omfartsvej til motor-vej, som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra HelgeSander (V).

Spørgsmål 1

Kan ministeren bekræfte, at tilslutningsanlæggene vil blive etableret i overens-stemmelse med ønsket fra Ikast-Brande Kommune?

Svar:

I forbindelse med den kommende detailprojektering af de to tilslutningsanlægved Ejstrupholmvej og Thyregodvej på Brande Omfartsvej vil der blive tagethensyn til både modulvogntog og andre specialkøretøjer. Dette vil ske i dialogmed både kommunen og de involverede interessenter, så ønsker og behov tiludformning af anlægget bedst muligt kan tilgodeses i projektet samtidig med,at det sikres, at det ikke medfører fordyrelse af anlægget.I forbindelse med udbygningen af Brande Omfartsvej er det forudsat, at højesærtransporter, som skal krydse omfartsvejen, henvises til at benytte Faster-holtvej, Ejstrupholmvej eller Thyregodvej, der alle er ført over omfartsvejen.Vejdirektoratet har oplyst, at direktoratet i forbindelse med projekteringen afmotorvejen mellem Brande og Give, efter møder med politiet om særtranspor-ter, vil udforme tilslutningsanlægget på Givevej, så lange transporter kan pas-sere igennem rundkørslerne og får mulighed for vigepladser i rabatterne påbegge sider.
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt