Retsudvalget 2009-10
L 123
Offentligt
837783_0001.png
837783_0002.png
Pressemeddelelse
Dato: 23. april 2010
Kommissorium for og sammensætning afUdvalg om folkekirken og registreret partnerskabKirkeminister Birthe Rønn Hornbech har efter drøftelse med biskoppernefastsat kommissoriet for Udvalg om folkekirken og registreret partnerskab ogudpeget 12 medlemmer af udvalget. Alle medlemmer er personligt udpegetog har sagt ja til at indtræde i udvalget.Kommissoriet"Udvalgets kommissorium er at tage stilling til følgende spørgsmål:Skal ægteskabsindstiftelsen fortsat foregå i folkekirken, eller skal allesamliv indgås for den borgerlige øvrighed, hvorefter der er mulighedfor en kirkelig velsignelse, og hvilket ritual skal kunne anvendes veden sådan kirkelig handling?Under hvilke former skal også det registrerede partnerskab kunneindgås i folkekirken, således at to personer af samme køn har sammemulighed som ægtepar for at indgå deres samliv ifølge et kirkeligt ri-tual, og hvilket ritual skal kunne anvendes?Hvordan sikrer man, at præster, som af samvittighedsgrunde ikke kanmedvirke ved indgåelse af registreret partnerskab i kirken, har frihedtil at sige nej hertil?
Dokument nr. 43577/10

Kirkeministeriet

KM-2

Udvalget skal afslutte sit arbejde senest den 15. september 2010.Udvalget har mulighed for at rådføre sig med relevante enkeltpersoner, kir-kelige grupperinger og organisationer i den udstrækning, udvalget ønskerdet.Hvis der under arbejdet opstår spørgsmål, der involverer andre ministerier,vil Kirkeministeriet sørge for sideløbende med udvalgets arbejde at tilveje-bringe de nødvendige udredninger fra de pågældende ministerier. Det er vig-tigt, at udvalget hurtigt kan få svar på spørgsmål, der måtte opstå undervejs,så udvalgsarbejdet kan afsluttes inden for tidsfristen.Kirkeministeriet yder sekretariatsbistand til udvalget."Udvalgets medlemmerFølgende er udpeget som medlemmer af udvalget:Formand:Biskop Peter Skov-Jakobsen, Københavns StiftØvrige medlemmer:Generalsekretær, pastor Jens Ole Christensen, HillerødFhv. højskoleforstander Erling Christiansen, København
Notat
Biskop Kresten Drejergaard, Fyens StiftFhv. formand for Folketinget Christian Mejdahl, Oudrup, LøgstørSognepræst Lisbet Kjær Müller, FrederiksbergDyrlæge Susanne Møller, Vejleby, RødbySognepræst Claus Thomas Nielsen, StauningProfessor, dr. theol. Kirsten Busch Nielsen, FarumBiskop Karsten Nissen, Viborg StiftFhv. universitetslektor Inge Lise Pedersen, FrederiksbergPh.d.-studerende, pastor Benedicte Hammer Præstholm, Beder.
Side 2Dokument nr. 43577/10