Skatteudvalget 2009-10
L 112
Offentligt
826918_0001.png
826918_0002.png
J.nr. 2010-511-0046Dato:15. april 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 112 - Forslag til Lov om ændring af kursgevinstloven og forskellige an-dre love (Harmonisering af beskatning af fordringer i danske kroner ogfremmed valuta og nedsættelse af beskatningen af kapitalindkomst m.v.)Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 4 af 24. marts 2010. Spørgsmålet erstillet efter ønske af Klaus Hækkerup (S).
Troels Lund Poulsen/ Lise Bo Nielsen

Spørgsmål 4:

Hvornår forventes SKAT at kunne foretage automatisk beregning af gevinst og tab på for-dringer på grundlag af indberetninger fra fondshandlere og depotførere, således at kursge-vinsterne kan fortrykkes på årsopgørelsen, jf. at ved lov af 12. juni 2009 (L 201, folketings-året 2008/09) blev indberetningerne om aktier og investeringsforeningsbeviser udvidet forat give mulighed for automatisk beregning af gevinst og tab på aktier og investeringsfor-eningsbeviser?

Svar:

Skatteministeriet vil i første række prioritere udviklingen af aktieberegningssystemet. Detvil sige, at udviklingen af systemet til beregning af gevinst og tab på obligationer først vilblive udviklet, når aktieberegningssystemet er sat i drift.Mange af funktionaliteterne i obligationsberegningssystemet vil være identiske med aktie-beregningssystemet. Derfor vil det kunne medføre dobbeltarbejde og et spild af ressourcer,hvis systemerne udvikles samtidigt. Desuden er udviklingen af begge systemer afhængig afde samme kompetencer. Også for at sikre at disse kompetencer er til stede til udvikling afbegge systemer, er det hensigtsmæssigt først at begynde udviklingen af systemet til bereg-ning af gevinst og tab på obligationer, efter at aktieberegningssystemet er sat i drift.Det er planen, at aktieberegningssystemet skal sættes i drift i foråret 2011, så det kan fore-tage de første beregninger i relation til årsopgørelsen for 2010. På nuværende tidspunkt serdet ud til, at denne plan vil holde. Efter en evaluering og opsamling af erfaringer i relationtil aktieberegningssystemet vil udviklingen af systemet til beregning af gevinst og tab påobligationer kunne sættes i værk.På den baggrund er det Skatteministeriets vurdering, at systemet vil kunne sættes i drift i2013, så de første beregninger kan foretages i relation til årsopgørelsen for 2012. Vurderin-gen er behæftet med en vis usikkerhed – særligt da erfaringerne fra udviklingen af aktiebe-regningssystemet endnu ikke er indhentet.
Side 2