Skatteudvalget 2009-10
L 112
Offentligt
827749_0001.png
827749_0002.png
J.nr. 2010-511-0046Dato: 15. april 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 112 - Forslag til Lov om ændring af kursgevinstloven og forskellige an-dre love (Harmonisering af beskatning af fordringer i danske kroner ogfremmed valuta og nedsættelse af beskatningen af kapitalindkomst m.v.)Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 24 af 9. april 2010. Spørgsmålet erstillet efter ønske af Jesper Petersen (SF).
Troels Lund Poulsen/ Lise Bo Nielsen

Spørgsmål 24:

Kan ministeren bekræfte, at med lovforslaget giver man i realiteten først skattelettelserne(nedsættelse af beskatningen af positiv kapitalindkomst), idet skattelettelserne sættes indallerede fra 2010, og forøges hvert år, men de kursgevinster, der bliver skattepligtige, vilførst blive realiseret, og dermed skattepligtige, i løbet af nogle år?

Svar:

På kort og mellemlangt sigt indebærer forslaget en vis underfinansiering. Den kortsigtedeunderfinansiering opvejes imidlertid af tilsvarende merindtægter på sigt, så forlaget er fuldtfinansieret på sigt.Den kortsigtede underfinansiering fremkommer, fordi regeringen ikke ønsker at ramme ek-sisterende dispositioner: Er en obligation købt i den tro, at kursgevinsten var skattefri, skalden fortsat være skattefri.Det indebærer, at obligationsbeholdningen kun gradvist overgår på nye regler. Derfor ind-træder provenuet fra skærpelsen også kun gradvist.Den kortsigtede underfinansiering reduceres imidlertid af indfasningen af de kompenseren-de skattelettelser over fem år. Det skal understreges, at vurderingen af den præcise prove-nuprofil er behæftet med usikkerhed. Profilen afhænger blandt andet af, hvornår den eksi-sterende beholdning af i dag blåstemplede obligationer handles og dermed overgår på nyeregler.
Side 2