Skatteudvalget 2009-10
L 112
Offentligt
826952_0001.png
826952_0002.png
J.nr. 2010-511-0046Dato: 15. april 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 112 - Forslag til Lov om ændring af kursgevinstloven og forskellige an-dre love (Harmonisering af beskatning af fordringer i danske kroner ogfremmed valuta og nedsættelse af beskatningen af kapitalindkomst m.v.)Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 14 af 24. marts 2010. Spørgsmåleter stillet efter ønske af Klaus Hækkerup (S).
Troels Lund Poulsen/ Lise Bo Nielsen

Spørgsmål 14:

Med henblik på at belyse indberetningspligtens omfang, ønskes det oplyst, hvordan handelmed aktier og obligationer m.v. kan ske ud over gennem danske og udenlandske pengeinsti-tutter.

Svar:

Handel med aktier og obligationer kan – udover at ske gennem pengeinstitutter – ske gen-nem andre fondshandlere, herunder internetmæglere.Herudover kan handel med aktier og obligationer ske direkte mellem køber og sælger udenbrug af formidlere.Det skal endvidere oplyses, at der kan forekomme overdragelser og erhvervelser, som ikkeer udtryk for handel med aktier eller obligationer. Det er f.eks. tilfældet ved overdragel-se/erhvervelse ved arv eller gave, i forbindelse med bodeling ved separation eller skilsmisseog ved virksomheders tildeling af aktier eller obligationer til de ansatte som led i aflønnin-gen.Herudover anses indskud af aktie og obligationer på en pensionsordning for overdragelserog overførsel af papirerne fra pensionsordningen til den frie beholdning for erhvervelse.Endelig kan erhvervelse forekomme i forbindelse med udstedelse af obligationer, tegningaf aktier og tildeling af fondsaktier, og indfrielse af obligationer og indløsning af aktier an-ses for afståelse.
Side 2