B 38 Forslag til folketingsbeslutning om at indføre obligatorisk brug af vandmålere på varmt og koldt vand i alle flerbrugerejendomme, herunder erhvervsejendomme og udlejningsejendomme.

Udvalg: Boligudvalget
Samling: 2009-10
Status: Beretning afgivet

Om beslutningsforslaget

Sagsgang:
Fremsat 03-11-2009
1. behandlet/henvist til udvalg 08-12-2009
Beretning afgivet 16-03-2010
Ministerområde:
Økonomi- og Erhvervsministeriet
Resumé:
Beslutningsforslaget gik ud på, at der indførtes pligt til at opsætte individuelle vandmålere på varmt og koldt vand. Regeringen pålagdes derfor inden udgangen af kalenderåret at fremsætte lovforslag, som indebar en pligt til at opsætte vandmålere på koldt og varmt vand til individuel aflæsning i alle ejendomme med flere brugere, herunder erhvervsejendomme og udlejningsejendomme.
Beslutningsforslaget skulle sikre, at den enkelte familie fik indflydelse på eget vandforbrug. Desuden fandt forslagsstillerne, at brugen af individuelle vandmålere ville mindske vandforbruget og derved spare på drikkevandsressourcerne til gavn for naturen og vores efterkommere.

Udvalget afgav beretning over forslaget, hvori udvalget opfordrer regeringen til at nedsætte en arbejdsgruppe, som skal undersøge konsekvenserne af at indføre obligatorisk brug af vandmålere på varmt og koldt vand i alle flerbrugerejendomme. Arbejdsgruppen skal være ledet af Økonomi- og Erhvervsministeriet og repræsentere bygningsejere, målervirksomheder, videninstitutioner, almene boligselskaber, myndigheder og relevante organisationer for ejere og lejere. Arbejdsgruppen
skal afrapportere inden sommeren 2010.