Det Energipolitiske Udvalg 2009-10, Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10
EPU Alm.del Bilag 139, MPU Alm.del Bilag 306
Offentligt
791931_0001.png
791931_0002.png

Landsforeningen Naboer til Kæmpevindmøllers krav i forbindelse med støjmåling af

kæmpevindmøller.

Der hersker pt. meget store divergenser i opfattelse af generne af støj fra kæmpevindmøller hosvindmøllenaboer og vindmølleaktører.
På trods af, at vindmølleaktører, myndigheder og støjmålingsfirmaer forfægter, at støjen liggerinden for den tilladte støjgrænse, viser det sig, at naboerne er endog særdeles negativt påvirkede afvindmøllestøjen. Der er store problemer både indenfor og udenfor. Om natten kan naboerne ikkesove på grund af støjen, og støjen bevirker ligeledes, at man i visse vindretninger ikke kan opholdesig udendørs, fordi møllerne forstyrrer med konstant, rytmisk støj.
Der er stor skepsis hos vindmøllenaboerne i forbindelse med beregnet støjudsendelse ogstøjemission, ligesom vindmøllenaboerne også er af den overbevisning, at støjmålingen af møllerneer omgivet af så stort hemmelighedskræmmeri, at det er vanskeligt at stifte lid til de foretagnemålinger.Det er derfor et ufravigeligt krav fra Landsforeningen Naboer til Kæmpevindmøller at:1. Repræsentanter fra Landsforeningen eller de naboer der har indsendt klage, skal væredirekte koblet op til møllerne via Internettet på det aktuelle måletidspunkt. Dette for at sikrer, atmøllerne yder det de skal og må, under målingen
2. Alle naboer, der klager over støjgener fra møllerne, skal have foretaget støjmåling på det sted deanviser, indenfor 15 meter fra bygningerne.
3. Landsforeningen kræver en uvildig undersøgelse af nattestøj fra vindmøller. Den natlige møllestøj erden, der er allermest generende for naboerne, som klager over meget dårlig, urolig eller næsteningen søvn.
4. Landsforeningen eller naboerne kræver målingernes rå data samt logfiler udleveret umiddelbart eftermålingerne.
Landsforeningen stiller sig ikke tilfreds med

beregnet

støjniveau, men forlanger, atstøjen

måles

der, hvor den findes mest generende for naboerne. Endelig vil vi sikre os at det ikke eren gennemsnitsberegning der foretages.
Med venlig hilsen
Landsforeningen Naboer til Kæmpevindmøller.www.stilhed.eu
FormandBoye JensenGrevingevej 5,4532 GislingeTlf. 40 25 33 01