Skatteudvalget 2008-09
L 90
Offentligt
638843_0001.png
638843_0002.png
J.nr. 2008-611-0032Dato: 29. januar 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 90 - Forslag til Lov om indgåelse af skatteaftaler mellem Danmark oghenholdsvis Guernsey og Jersey. Spørgsmål er stillet efter ønske af JesperPetersen (SF).Hermed sendes svar på spørgsmål nr.1 af 23. januar 2009.
Kristian Jensen/ Ivar Nordland

Spørgsmål 1:

Ministeren bedes redegøre for, hvordan aftalerne vil virke for såkaldte trustsstiftet på henholdsvis Guernsey eller Jersey, herunder om aftalerne sikrer, at de danskeskattemyndigheder kan få alle oplysninger, der er nødvendige for at sikre korrekt beskat-ning af deltagerne i sådanne konstruktioner.

Svar:

Trusts er en juridisk konstruktion, der kan oprettes efter lovgivningen i – bl.a. –Guernsey og Jersey, men ikke efter dansk ret. Der er dog intet til hinder for, at danskere el-ler danske juridiske personer indgår i den kreds, der er tilknyttet en trust.Begge aftaler om udveksling af oplysninger i skattesager indeholder i lyset heraf udtrykke-lige bestemmelser om trusts.Ifølge artikel 4, stk. 4 i de to aftaler, henholdsvis bilag 1 og bilag 5 til lovforslaget, skal par-terne kunne skaffe og videresende oplysninger om trusts og om deres stiftere, forvaltere,tilsynsførende og berettigede (engelsk: settlors, trustees, protectors and beneficiaries), nården anden part anmoder om sådanne oplysninger.Ifølge artikel 6, stk. 2, i de to aftaler kan den anmodede part ikke afslå at indhente og vide-regive oplysninger om en trust og den tilknyttede personkreds med den begrundelse, at derer tale om en trust.Jeg mener på denne baggrund, at aftalerne i tilstrækkelig grad sikrer, at der kan indhentesoplysninger om personkredsen omkring en trust, på linje med de oplysninger der kan ind-hentes om personkredsen omkring alle andre juridiske personer.
Side 2