Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 4 vedrørende forslag til lov om forbud mod hold af ræve (L 80), som Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har stillet til justitsministeren den 15. december 2008.

 

 

 

Lene Espersen

Fg. justitsminister

/

Cristina A. Gulisano

 


Spørgsmål nr. 4 vedrørende forslag til lov om forbud mod hold af ræve (L 80):

 

”Hvilke initiativer agter ministeren at tage for at sikre, at danske forbrugere fremover er oplyste om de produktionsforhold rævene har været underlagt?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet kan oplyse, at der ikke aktuelt er planer om at iværksætte nye initiativer af den omhandlede karakter.

 

Særligt for så vidt angår muligheden for en mærkningsordning kan der henvises til forslag til folketingsbeslutning om etablering af et dyrevelfærdsmærke (B 2) fremsat af Julie Skovsby (S) m.fl., som blev førstebehandlet i Folketinget den 5. december 2008. Ifølge forslaget pålægges regeringen at igangsætte et udviklingsarbejde for at undersøge muligheden for at etablere et frivilligt dyrevelfærdsmærke til nonfoodprodukter. Som det fremgår af førstebehandlingen, kan regeringen ikke støtte forslaget. Det skyldes bl.a., at det er regeringens opfattelse, at eventuelle regler om mærkning som udgangspunkt bør fastsættes på internationalt niveau, da det vil kræve internationalt samarbejde at kontrollere overholdelsen af kriterierne for en sådan mærkning for så vidt angår produkter, der er produceret i udlandet.