<DOCUMENT_START>

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 22 vedrørende forslag til lov om forbud mod hold af ræve (L 80), som Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har stillet til justitsministeren den 22. januar 2009.

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

Cristina A. Gulisano

 


Spørgsmål nr. 22 vedrørende forslag til lov om forbud mod hold af ræve (L 80):

 

”Vil ministeren oplyse under hvilke betingelser ræve, der undtages fra forslaget, skal indhuses?”

 

Svar:

 

Det fremgår af § 1, stk. 2, i forslag til lov om forbud mod hold af ræve (L 80), at forbudet mod hold af ræve ikke omfatter hold af ræve i zoologiske haver, dyreparker og lignende eller i forbindelse med tekniske og videnskabelige undersøgelser, der udføres under tilsyn af Dyreforsøgstilsynet.

 

Som anført under pkt. 5.1 i lovforslagets almindelige bemærkninger er der for hold af ræve i zoologiske haver, dyreparker og lignende med hjemmel i dyreværnslovens § 17, stk. 3, udstedt nærmere regler om hold af dyr i zoologiske anlæg mv., jf. bekendtgørelse nr. 1023 af 12. december 2002 om godkendelse af og tilsyn med zoologiske anlæg mv., som ændret ved bekendtgørelse nr. 1190 af 29. november 2006. Bekendtgørelsen indeholder krav om, at zoologiske anlæg mv. skal godkendes af den lokale politidirektør inden åbning for publikum. Bekendtgørelsen indeholder endvidere regler om bl.a. placering af zoologiske anlæg mv., indretning af dyreanlæg, krav til personale mv. og fodring. 

 

For hold af ræve i forbindelse med tekniske og videnskabelige undersøgelser, der udføres under tilsyn af Dyreforsøgstilsynet, er der med hjemmel i lov om dyreforsøg, jf. lovbekendtgørelse nr. 1306 af 23. november 2007, udstedt nærmere regler om hold af forsøgsdyr, jf. bekendtgørelse nr. 687 af 25. juli 2003 om forsøgsdyrs pasning og opstaldning og om anvendelse af udryddelsestruede og vildtlevende dyr til forsøg mv. Bekendtgørelsen indeholder bl.a. en række krav til tilsynet med dyrene, personalets kvalifikationer og indhusningsforhold.