<DOCUMENT_START>

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 17 vedrørende forslag til lov om forbud mod hold af ræve (L 80), som Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har stillet til justitsministeren den 21. januar 2009. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Marlene Harpsøe (DF).

 

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

Cristina A. Gulisano

 


Spørgsmål nr. 17 vedrørende forslag til lov om forbud mod hold af ræve (L 80):

 

”I høringssvaret fra Skov- og Naturstyrelsen fremgår det, at ”Styrelsen kan ikke udelukke, at der kan udvikles andre løsninger til træning af hunde end anvendelse af træningsgrave med levende ræve”. Vil ministeren medvirke til at undersøge, hvilke alternativer der findes, således at levende ræve ikke benyttes til træning af hunde til gravjagt, og vil ministeren ligeledes oplyse, hvorvidt der forskes i alternativer til dette formål?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen indhentet en udtalelse fra Skov- og Naturstyrelsen, der har udtalt følgende:

 

”Styrelsen er ikke bekendt med, at der findes andre alternativer til træning af hunde til gravjagt end ved anvendelse af levende ræv, men kan som tidligere anført, ikke udelukke, at der vil kunne udvikles sådanne alternativer.

 

Styrelsen er ikke bekendt med, at der pågår forskning i alternativer.”