<DOCUMENT_START>

Vedlagt sendes til Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris orientering Kommissionens bemærkninger af 19. december 2008 vedrørende notifikationen af et udkast til forslag til lov om forbud mod hold af ræve (L 80) og Finlands udtalelse vedrørende forslaget.

 

Justitsministeriet har notificeret et udkast til forslag til lov om forbud mod hold af ræve til Kommissionen i henhold til informationsproceduredirektivet (Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 98/34/EF af 22. juni 1998 om en informationsprocedure med hensyn til tekniske standarder og forskrifter, som ændret ved direktiv 98/48/EF), da forslaget må anses for omfattet af direktivets definition af en teknisk forskrift.

 

Efter informationsproceduredirektivet må tekniske forskrifter ikke vedtages inden udløbet af en periode, der som udgangspunkt er tre måneder efter notifikationen (”stand still” perioden). For så vidt angår forslaget til lov om forbud mod hold af ræve udløb denne tre måneders periode den 1. januar 2009.

 

I løbet af tre måneders perioden har Kommissionen og andre medlemsstater mulighed for at fremsætte bemærkninger eller afgive udførlige udtalelser. Perioden forlænges til seks måneder, hvis Kommissionen eller en anden medlemsstat afgiver en udførlig udtalelse i henhold til direktivets artikel 9, stk. 2.

 

Da den vedlagte udtalelse fra Finland er afgivet i henhold til artikel 9, stk. 2, har Kommissionen nu forlænget ”stand still” perioden med yderligere tre måneder, således at den først udløber den 1. april 2009.

 

Justitsministeriet er i færd med at gennemgå udtalelserne fra Kommissionen og Finland med henblik på at fremsende bemærkninger til Kommissionen. Justitsministeriet vil herefter vende tilbage til udvalget.

 

Justitsministeriet har sendt et tilsvarende brev til Folketingets Retsudvalg.

 

 

Brian Mikkelsen 

   /

Cristina A. Gulisano