Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

DHO/ J.nr. 2008-1891

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 16. december 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 16. december 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 10 til L 77, stillet efter ønske fra Line Barfod (EL).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 10:

 

”I forlængelse af ministerens svar på L 77 - spørgsmål 6 bedes ministeren oplyse, om det informationsmateriale, der henvises til i svaret (Informationsmateriale til kommunerne om genopdragelsesrejser), skal forstås således, at kommunerne har flere forskellige muligheder, og at en af mulighederne er at træffe en beslutning om at tvangsfjerne et barn, der er sendt på genopdragelsesrejse og derefter få udenrigsministeriet til at hjælpe med at få barnet hjem til Danmark?”

 

 

Svar:

 

Hvis en samlet vurdering af barnets forhold, herunder oplysning om at barnet er sendt på genopdragelsesrejse, giver kommunen anledning til at iværksætte særlig støtte over for barnet eller den unge, kan afgørelsen om iværksættelsen af denne støtte ske, uanset at barnet aktuelt har ophold i udlandet. Såfremt et barn eller en ung sendes på genopdragelsesrejse, vil kommunen derfor kunne træffe afgørelse om en anbringelse af barnet eller den unge uden for hjemmet uden samtykke. Det er dog et krav, at betingelserne efter servicelovens § 58 om en anbringelse uden for hjemmet uden samtykke i øvrigt er opfyldt.

 

Med hensyn til udenrigstjenestens muligheder for at yde bistand i forbindelse med genopdragelsesrejser m.v., henvises der til det omtalte informationsmateriale.

 

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Bent Nielsen