ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

11. november 2008

 

 

Besvarelse af spørgsmål 6 ad L 5 stillet af Erhvervsudvalget den 22. oktober 2008.    

 

 

 

 

 

Spørgsmål 6:

Er regeringen villig til inden for handlingsplanens rammer om CSR at støtte DanWatch?

 

Svar:

DanWatch er et privat initiativ, der beskæftiger sig med virksomheders samfundsansvar, men som opererer som en slags ”vagthund” ud fra et journalistisk princip. Det betyder, at det let kan blive tilfældigt, hvilke virksomheder, der kommer i søgelyset hos DanWatch. Jeg mener ikke, at det er regeringens og statens rolle at hænge enkelte virksomheder ud, når der ikke er helt klare, objektive kriterier bag.

 

Frem for at fokusere på enkelte uheldige eksempler, vil regeringen i stedet bidrage til at udbrede den positive holdning, der er i dansk erhvervsliv til at arbejde med virksomheders samfundsansvar.

 

Regeringen vil arbejde for at forbedre danske virksomheders muligheder for at arbejde med samfundsansvar. Det er netop målet med handlingsplanen at styrke danske virksomheders arbejde med forretningsdrevet samfundsansvar med afsæt i FN’s principper for samfundsansvar.

 

Derfor har regeringen, som led i handlingsplanen, valgt at støtte Dansk Initiativ for Etisk Handel, som er det første danske initiativ, der bringer fagforeninger, erhvervsorganisationer, virksomheder og NGO’er sammen. Initiativets formål er at fremme etisk handel og ansvarlig leverandørstyring blandt danske virksomheder.

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk