ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

11. november 2008

 

 

Besvarelse af spørgsmål 11 ad L 5 stillet af Erhvervsudvalget den 24. oktober 2008.    

 

 

 

 

Spørgsmål 11:

Minister anmodes om at kommentere ICJs anbefaling om at genoverveje § 99a, stk. 7 og de argumenter ICJ fremfører i den anledning.

 

Svar:

Lovforslagets § 99 a, stk. 7, giver virksomheder, der har tilsluttet sig FN’s Global Compact eller FN’s Principper for ansvarlige investeringer, mulighed for at henvise til den fremskridtsrapport, virksomheden har udarbejdet i forbindelse med denne tilslutning. ICJ foreslår, at det tilføjes, at denne fremskridtsrapport som minimum skal opfylde oplysningskravene i § 99 a, stk. 2.

 

FN’s Global Compact og FN’s Principper for ansvarlige investeringer er to internationale anerkendte rammer for henholdsvis virksomheders og investorers arbejde med samfundsansvar. Regeringen opfordrer alle virksomheder til i deres arbejde med samfundsansvar at tage udgangspunkt i denne internationale ramme. Det kan bidrage til at gøre Danmark internationalt kendt for ansvarlig vækst, som er en vigtig målsætning i regeringens handlingsplan for virksomheders samfundsansvar.

 

Yderligere er det den danske regerings holdning, at virksomheders regnskaber så vidt muligt baseres på internationale regnskabsstandarder. Dette gælder også rapportering om samfundsansvar, selvom der ikke findes egentlige regnskabsstandarder på området.

 

Når en virksomhed i forbindelse med tilslutning til FN’s principper for samfundsansvar udarbejder en fremskridtsrapport, træder det i stedet for redegørelsen for samfundsansvar. Da FN’s principper for samfundsansvar og virksomhedernes rapportering i dette regi er internationalt accepteret, mener jeg, det er uhensigtsmæssigt, hvis den danske regering stiller krav til indholdet af disse fremskridtsrapporter. I øvrigt følger oplysningskravene i § 99 a, stk. 2, FN’s anbefalinger til indholdet af fremskridtsrapporter, og af lovforslagets bemærkninger fremgår det, at fremskridtsrapporten skal være i overensstemmelse med FN’s anbefalinger til indholdet af fremskridtsrapporter.

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk