Dato:            29. oktober  2008

Kontor:        REGSU

J.nr.:              2008-1200-218

Sagsbeh.:     jvb

Fil-navn:      Svar spørgsmål. 3.

 


Besvarelse af spørgsmål 3 (L31), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til ministeren for sund­hed og forebyggelse den 24. oktober 2008.

 

Spørgsmål 3:

"Kan ministeren bekræfte, at regeringen ofte har henvist til det frie sygehusvalg som et vigtigt led i afviklingen af ventelister og vil ministeren på den baggrund forklare, hvorfor man nu suspenderer det udvidede frie sygehusvalg for at afvikle de meget store ventelister, der nu eksisterer mange steder i det danske sundhedsvæsen?”

 

 

Svar:

Jeg kan bekræfte, at det er regeringens opfattelse, at det udvidede frie sygehusvalg sikrer patienter kort ventetid, og dette kan også aflæses i ventetiderne, jf. mit svar på spørgsmål 6.

 

Der er imidlertid opstået en ekstraordinær situation som følge af den ventetidspukkel, der er kommet efter overenskomstkonflikten på sundhedsområdet i april-juni 2008. Og der kræves derfor også ekstraordinære tiltag, som det foreslås med lovforslaget, for at nedbringe ventetiderne på en økonomisk ansvarlig og hurtig måde, der sikrer, at de patienter, der har ventet længst og har størst behov, kommer først i behandling.

 

 

Â