Sundhedsudvalget 2008-09
L 31 Spørgsmål 3
Offentligt
602328_0001.png
602328_0002.png

Sundhedsudvalget

Til:

Dato:

Ministeren for sundhed og forebyggelse24. oktober 2008
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

L 31

Forslag til lov om ændring af sundhedsloven. (Suspension af det udvidede frie sygehusvalg).Af ministeren for sundhed og forebyggelse (Jakob Axel Nielsen).

Spørgsmål 3

Kan ministeren bekræfte, at regeringen ofte har henvist til det frie sygehusvalgsom et vigtigt led i afviklingen af ventelister og vil ministeren på den baggrundforklare, hvorfor man nu suspenderer det udvidede frie sygehusvalg for at afviklede meget store ventelister, der nu eksisterer mange steder i det danskesundhedsvæsen?

Spørgsmål 4

Mener ministeren ikke, at det ville være mere effektivt, hvis regionerne benyttedesig af de private sygehuse i det omfang som det mest effektivt kunne bidrage tilnedbringelsen af ventelister, end den metode man har valgt, hvor hver region erforpligtet til at sikre de private sygehuse en omsætning svarende tilgennemsnittet i perioden 1. oktober 2007 til 31. marts 2008?

Spørgsmål 5

Hvorfor har ministeren ikke benyttet sig af muligheden for, de gange Folketingethar været indkaldt i løbet af sommerferien, at få vedtaget denne lov, når dethaster så meget, at han har bedt om dispensation for de eksisterendetidsterminer for behandling af lovforslag i Folketinget?
På udvalgets vegne
Preben Rudiengaardformand.
1/2
1/2