Folketingets Kirkeudvalg

 

 

 

Kirkeministeriet
Frederiksholms Kanal 21
Postboks 2123
1015 København K
www.km.dk

Telefon  3392 3390
Telefax  3392 3913
e-post    [email protected]

Dokument nr. 392576

Dato: 18. december 2008

 

Kirkeudvalget har ved brev af 17. december 2008 bedt om kirkeministerens besvarelse af spørgsmål 17 vedrørende L 27, Forslag til lov om ændring af lov om medlemskab af folkekirken, kirkelig betjening og sognebåndsløsning, lov om folkekirkens økonomi og forskellige andre love. (Effektivisering af folkekirkens økonomi og administration samt udvidet adgang til kirkelig betjening m.v.).

 

”Ministeren bedes kommentere vedhæftede artikel bragt i Kristeligt Dagblad den 8. december 2008 ”Udemokratisk lovforslag. Når folkekirken laver selvmål””.

 

Svar:

Jeg skal indledningsvis henvise til min besvarelse af spørgsmål 16 samt på ny slå fast, at der ikke er noget i lovforslaget, som forhindrer samarbejde og effektiv kirkegårdsdrift.

I artiklen i Kristeligt Dagblad af 8. december 2008, af Henning Lektonen, anføres det blandt andet, at en vedtagelse af L 27 måske vil sætte en stopper for igangværende samarbejde omkring kirkegårdsdrift i Roskilde.

Jeg skal i den forbindelse præcisere, at en vedtagelse af L 27 ikke vil betyde, at et samarbejde om kirkegårdsdriften vanskeliggøres, og det vil således ikke medføre, at samarbejdet omkring kirkegårdsdrift i Roskilde må standses. Der kan imidlertid være tale om mindre tilpasninger som følge af, at lovforslaget tydeliggør, at tildelingen af ligningsmidler til kirkegårdsdriften skal ske gennem de menighedsråd, der ejer kirkegården, og den overordnede regnskabsaflæggelse skal ske via regnskaberne for menighedsrådene.

Endvidere henvises til min besvarelse af spørgsmål 1.

 

 

Birthe Rønn Hornbech

 

 

                                                                                       / Paolo Perotti