Folketingets Kirkeudvalg

 

 

Kirkeministeriet
Frederiksholms Kanal 21
Postboks 2123
1015 København K
www.km.dk

Telefon  3392 3390
Telefax  3392 3913
e-post    [email protected]

Dokument nr. 390226

Dato: 28. November 2008

 

Kirkeudvalget har ved brev af 24. november 2008 bedt om kirkeministerens besvarelse af spørgsmål 13 vedrørende L 27, Forslag til lov om ændring af lov om medlemskab af folkekirken, kirkelig betjening og sognebåndsløsning, lov om folkekirkens økonomi og forskellige andre love. (Effektivisering af folkekirkens økonomi og administration samt udvidet adgang til kirkelig betjening m.v.).

 

”Ministeren bedes kommentere oplæg fra Danske Kirkegårdslederes modtaget ved foretræde den 19. november 2008, jf. L 27 – bilag 7”.

 

Svar:

Jeg henviser til min besvarelse af spørgsmål 1 af 14. november 2008.

Kirkegårdsbestyrelserne vil fortsat være ansvarlige for kirkegårdens drift, budget og regnskab, men lovforslaget præciserer, at kirkegårdsdriften tildeles ligningsmidler af menighedsrådene (kirkegårdsejerne). Det sker som nævnt for at understøtte den økonomiske prioritering på tværs af de kirkelige opgaver (inklusive kirkegårdsdriften).

Kirkegårdsbestyrelserne har mulighed for at gå i dialog med menighedsrådene om kirkegårdenes økonomi, ønsker og behov. Kirkegårdsbestyrelsen er derfor fortsat tilskyndet til at effektivisere driften og udnytte stordriftsfordele gennem samarbejde mellem kirkegårdene.

Jeg kan således ikke imødekomme ønskerne i oplægget fra Foreningen af Danske Kirkegårdsledere, som ville indebærer en de facto ligestilling af kirkegårdsbestyrelserne med menighedsrådene.

 

 

 

Birthe Rønn Hornbech

 

                                                                                       / Eva Stilov