Arbejdsmarkedsudvalget 2008-09, Arbejdsmarkedsudvalget 2008-09
L 184 Bilag 7, L 185 Bilag 13
Offentligt
681345_0001.png
681345_0002.png
NOTAT
Notat til AMU om IT-understøtningen i det enstren-gede beskæftigelsessystem– bilag til udvalgsbetænkning til L 184 og L 185

Hovedprincippet for den fremtidige it-understøtning

Med aftalen om det enstrengede kommunale beskæftigelsessystem overtager kom-munerne ansvaret for den samlede beskæftigelsesindsats. Det betyder også, atkommunerne som udgangspunkt overtager ansvaret for it-understøttelsen af sags-behandlingen af de forsikrede ledige.I fremtiden bliver hovedprincippet således, at it-understøtningen af sagsbehandlin-gen i jobcentrene udvikles af de kommunale leverandører. Derved bliver det muligtat udvikle en sammenhængende it-understøttelse for alle målgrupper i jobcentret,hvilket har været et stort ønske hos jobcentermedarbejderne.Uanset dette forhold lukkes Arbejdsmarkedsportalen ikke, før der er kommunale it-løsninger på plads, jf. det følgende.

Noget it forbliver statslig

Af hensyn til at fastholde en national sammenhængende beskæftigelses-indsatsforbliver dele af it-understøttelsen statslig. Det drejer sig først og fremmest omJobnet og Jobindsats.dk. Her vil staten fortsat drifte og videreudvikle løsningerne.Der vil fortsat være behov for udvikling af selvbetjeningen fra Jobnet, som skalspille sammen med de kommunale systemer. Udviklingen vil ske i samspil med dekommunale leverandører, således at den statslige del af selvbetjeningen og dekommunale sagsbehandlersystemer kan integreres.Jobindsats.dk forbliver statslig, som det sted, hvor man på tværs af kom-munegrænser kan følge udviklingen i jobcentrenes beskæftigelsesindsats.

Overgang til kommunal it-understøttelse

Det er vigtigt at understrege, at Arbejdsmarkedsportalen kører videre, også efter 1.august, indtil der er sikkerhed for, at de kommunale leverandører kan levere alter-native systemer. Dette er også meldt ud til alle jobcentre og a-kasser i en fællesKL-AMS udmelding af 28. januar 2009.KL, AMS og de kommunale it-leverandører (pt. 2 leverandører, KMD og Medialo-gic) har etableret et samarbejde om tilrettelæggelse af overgangen til kommunal it-understøttelse, og flere projekter er ved at blive søsat. Så snart der er udarbejdet ensamlet plan for processen, vil AMS og KL udsende en orientering til jobcentreneog a-kasserne.

Fremtiden for det nuværende statslige it system Arbejdsmarkedsportalen

Når kommunerne gennem de kommunale it-leverandører har mulighed for at ind-købe en alternativ, egen it-understøttelse, vil der kommune for kommune ske enudrulning og overtagelse af opgaverne fra Arbejdsmarkedsportalen. Denne udrul-ning vil ske i samarbejde med både KL og AMS for at sikre, at de udrullede løs-ninger er i stand til at varetage de nødvendige it-understøtninger på en forsvarligmåde før, under og efter idriftsættelsen.
2