Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2008-09, Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2008-09, Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2008-09
L 162 Bilag 4, L 162 A Bilag 4, L 162 B Bilag 4
Offentligt
674479_0001.png

Til Mette Johansen, Dyrevelfærdskontoret

I forbindelse med ovennævnte påtænkte ændring har jeg følgende indlæg/modsigelse imod den påtænkteændring anført på side 38/39 vedrørende elektriske hegn.Hegnet er opbygget med en løs eller nedgravet ledning omkring det sted, hvor dyret opholder sig. Dyret,hund eller kat, er forsynet med et halsbånd, hvori der kan induceres en spænding, som udløser et strømstød,såfremt dyret kommer ind i den indstillede zone i forhold til ledningen. I en given og forindstillet afstand fraledningen, bliver dyret advaret imod at gå tættere, idet der udsendes hørbare advarsels lyde.

Der er altså

dyret selv, der udløser aktiviteten.

Jeg selv er bekendt med systemets funktion og anvendelse, idet mine sidste 3 hunde har brugt og brugerdet.Det er ganske enkelt at lære dyret systemets funktion at kende, idet man følge hundem med halsbånd og isnor rundt ved ledningen, så hunden er bekendt med hvor grænsen går.Det er kun ved første bekendtskab med systemet, at dyret mærker resultatet af at gå for tæt på ledningen.Ved den videre gang rundt ved ledningen erkender dyret den kendte lyd, og den går derfor ikke tætter på.Mine 3 hunde, en airedaleterrier, en ruhåret gravhund og en ruhåret dværggravhund, har været ganskefortroligt med systemet og det har på ingen måde været en ulempe for dyrene.Tværtimod har alle dyrene haft en sund og en naturlig fremtoning og adfærd, som man kan forvente afnormale dyr gør. Dyrene har bevæget sig helt frit og normalt på vort område, og har derved undgåetsnærende halsbånd forbundet med kæde, eller været buret inde bag høje hegn med vane for opspring adbl.a. mennesker at gøre.Det er efter min mening fuldstændig skudt ved siden af, det der foreslås her, Tillad mig uden at ville generenoget at notere, at det fremsatte er fremsat af personer, der overhovedet ikke har forbindelse/fornemmelsemed dyreverdenen og dyrs adfærd.
Med venlig hilsenJohnny SørensenSøndergade 216580 Vamdrup