Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 154  - Forslag til Lov om midlertidig udskydelse af betalingsfristerne for indeholdt A-skat og arbejdsmarkedsbidrag samt moms.

 

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 15 af 2. marts 2009. Spørgsmålet er stillet efter ønske af Jesper Petersen, SF.

 

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Henrik Ludolph


Spørgsmål 15: Hvad er baggrunden for at SKAT i sine annoncer for udskydelse af betalingsfristen skriver: ”regeringen har besluttet”, når det er et lovgivningsanliggende, og der derfor vel i stedet burde have stået: ”regeringen har forelagt Folketinget lovforslag, hvorefter fristerne…”?

Svar: Inden regeringens initiativ om udskydelse af betalingsfristerne blev annonceret i dagspressen af SKAT havde regeringen sikret sig, at der ville være flertal for en vedtagelse af lovforslaget i Folketinget. Der var derfor tale om en beslutning og ikke blot en forelæggelse for Folketinget til eventuel senere vedtagelse.

Dertil kommer, at betalingsfristerne skulle udskydes inden lovforslaget kan nå at blive vedtaget. For at undgå usikkerhed hos virksomhederne om initiativets gennemførelse var det derfor nødvendigt at kommunikere budskabet klart ud som en allerede truffet beslutning, som virksomhederne trygt kunne handle i tillid til.