Erhvervsudvalget 2008-09, Erhvervsudvalget 2008-09
L 123 Bilag 6, L 122 Bilag 6
Offentligt
664469_0001.png
664469_0002.png
ÆndringsforslagtilForslag til Lov om ændring af næringsloven, markedsføringsloven,erhvervsfremmeloven og forskellige andre love på Økonomi- ogErhvervsministeriets område(Præcisering af undtagelser i markedsføringslovens §§ 10 og 11)Af økonomi- og erhvervsministeren:Til § 71)I det undernr. 3foreslåede§ 10, stk. 1, 2. pkt.,efter »leverer tjenesteydelser i Danmark«indsættes ordene: », såfremt indløsningen af rabatkuponen sker uden for Danmark«.[Præcisering af at tjenesteydere, som er etableret i et andet EU/EØS-land, og som midlertidigtleverer tjenesteydelser i Danmark, fortsat ikke må indløse rabatkuponer i Danmark]2)I det undernr. 4foreslåede§ 11, stk. 4,efter »leverer tjenesteydelser i Danmark« indsættesordene: », såfremt udtrækningen og præmieindløsning i forbindelse med konkurrencen finder steduden for Danmark«.[Præcisering af at tjenesteydere, som er etableret i et andet EU/EØS-land, og som midlertidigtleverer tjenesteydelser i Danmark, fortsat ikke må udtrække og indløse præmier i forbindelse medafholdelse af købsbetingede konkurrencer i Danmark]
BemærkningerTil nr. 1Der er tale om en præcisering af undtagelsen fra forbuddet mod markedsføring af rabatkuponerfor tjenesteydere, som er etableret i et andet EU/EØS-land, og som midlertidigt leverertjenesteydelser i Danmark.Markedsføringsforbuddet i § 10 opretholdes over for tjenesteydere, der er etableret i Danmark.Dette betyder, at reklamering og indløsningen af rabatkuponer ikke må finde sted her i landet.I forhold til tjenesteydere, der er etableret i et andet EU/EØS-land, og som leverer tjenesteydelsermidlertidigt i Danmark betyder dette, at denne gruppe kan markedsføre sig med rabatkuponer iDanmark på betingelse af, at indløsningen af rabatkuponer ikke finder sted her i landet.
Til nr. 2Der er tale om en præcisering af undtagelsen fra forbuddet mod markedsføring af købsbetingede,tilfældighedsprægede konkurrencer for tjenesteydere, som er etableret i et andet EU/EØS-land, ogsom midlertidigt leverer tjenesteydelser i Danmark.Forbuddet i § 11 opretholdes over for tjenesteyder, der er etableret i Danmark. Dette betyder, atmarkedsføringen af købsbetingede, tilfældighedsprægede konkurrencer fortsat ikke må finde stedher i landet.I forhold til tjenesteydere, der er etableret i et andet EU/EØS-land, og som leverer tjenesteydelsermidlertidig i Danmark betyder undtagelsen, at disse tjenesteydere kan markedsføre købsbetingede,tilfældighedsprægede konkurrencer i Danmark på betingelse af, at udtrækningen og indløsningen iforbindelse med konkurrencen ikke finder sted her i landet.