ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

Eksp.nr. 610012

 

 

Besvarelse af spørgsmål 18 ad L 102 og L 103 stillet af Erhvervsudvalget den 21. januar 2009 efter ønske fra Frank Aaen (EL).    

 

Spørgsmål 18:

Vil ministeren bekræfte, at der ikke er nogen som helst garanti imod, at banker, der modtager lån fra staten, uden videre kan låne disse penge til spekulation i udlandet, til udenlandske virksomheder eller til danske spekulanter som Stein Bagger?

 

Svar:

Det statslige kapitalindskud skal i videst muligt omfang anvendes til at sikre konsolidering og øget kreditgivning i Danmark.

 

Det fremgår af lovforslagets § 8, at der i den periode, et kreditinstitut modtager kapitalindskud, blandt andet gælder vilkår om, at kapitalindskuddet har til formål at skabe luft i instituttets udlånspolitik, samt at kreditinstituttet hvert halve år skal offentliggøre en redegørelse om udlånsudviklingen i instituttet.

 

Det vil endvidere være en del af aftalevilkårene, at kreditinstitutter, der modtager kapitalindskud, ikke må overføre indskuddet til moder- eller søsterselskaber.

 

Der stilles ikke krav om til hvem eller hvad, kreditinstitutterne må foretage udlån, idet det fortsat skal være muligt for kreditinstitutterne at drive deres sædvanlige virksomhed, herunder føre en ansvarlig udlånspolitik. Der henvises i øvrigt til lovforslagets § 8 og bemærkninger hertil. 

 

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk