Uddannelsesudvalget 2008-09
UDU Alm.del Bilag 436
Offentligt
728108_0001.png
728108_0002.png
Hvem vil ikke gerne være med til atforebygge, at infektioner bliver livstruende foros i fremtiden?
e-Bug er tilpasset fagenes arbejdsmåder og tankegange, som de stårbeskrevet i de nye Fælles mål for mellemskolen og udskolingen.e-Bug omfatter 2 lærebøger, som indeholder:baggrundsvidenlæseplaneraktiviteter til inspiration og information
Eller være med til at nedsættesmittespredning og dermed sygefraværet iskolen?
Ved at undervise i emnerne mikrobiologi og korrekt og fornuftiganvendelse af antibiotika i folkeskolen kan vi forhindre, at antibiotika ifremtiden mister sin virkning.Ved at undervise i god håndhygiejne kan vi også lære eleverne atforebygge spredning af luftvejsinfektioner og smitsomme mave-tarminfektioner og dermed give dem – og deres lærere – en skoletid medfærre sygedage og en god vane for resten af livet!
Med e-Bug kan du undervise iMikroorganismerHvordan og hvorfor vasker man hænderHvor langt et nys spredes og hvordan man stoppersmittespredningGod hygiejne i skolekøkkenetKønssygdomme og hvordan man undgår at blive smittetHvornår, hvorfor og hvordan man skal bruge antibiotika..
I uge 38, 2009 sætter Rådet for Bedre Hygiejne nationalt fokus påhygiejne og især håndhygiejne – e-Bug er oplagt at anvende i dennesammenhæng.
At lære om mikroorganismer hører til undervisningen i natur og teknikunder ‘Den nære omverden’ og i biologi under ‘ De levende organismerog deres natur og miljø og sundhed’.e-Bug kan også anvendes, som en del af de timeløse fag og iemneorienterede forløb samt projektarbejde.e- Bug består af materiale til mellemskolen og udskolingen i form af 2bøger. Bøgerne kan frit kopieres, men må ikke sælges. Bøgerne kan ogsåfrit downloades fra websidenwww.e-bug.eu– her findes også yderligeremateriale, som kan anvendes i undervisningen – f.eks. Powerpointpræsentationer, computerspil og andre aktiviteter.e-Bugbøgerne udsendes gratis til Skoleforvaltninger i Danmark af StatensSerum Institut, Det Centrale Afsnit for Sygehushygiejne (CAS). Skolernekan enten selv eller gennem skoleforvaltningen rekvirere et sæt bøger pr.skole.For at rekvirere yderligere information eller gratis undervisningsbøgerkontakt venligst Det Centrale Afsnit for Sygehushygiejne, Statens SerumInstitut, København på [email protected].
Velkommen til mikroorganismernesfantastiske verden!
Undervisningsmaterialet e-Bug er et europæisk samarbejdsprojekt,udviklet for at udvide elevernes kendskab til områder indenforfolkesundhed og forebyggelse og for at vække interesse fornaturvidenskab.CAS er rådgivende og vejledende for Arbejdstilsynet, Ministeriet forSundhed og Forebyggelse og Sundhedsstyrelsen i forebyggelse afsmitsomme sygdomme i det danske sundhedsvæsen og dets institutioner

e-Bug er gratis og fås som bog eller downloades fra

www.e-bug.eu