Orientering om forslag til lov om ændring af navneloven

 

 

Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering et udkast til forslag til lov om ændring af navneloven (Adgang til at tage en afdød ægtefælles mellem- og efternavn mv.).

 

Navnelovens § 31 indeholder en revisionsklausul, hvorefter der i folketingsåret 2008/2009 skal fremsættes forslag for Folketinget om en revision af loven. Bestemmelsen blev indsat i navneloven i forbindelse med den fuldstændige revision af loven, der trådte i kraft i 2006. Justitsministeriet (Familiestyrelsen) har siden denne lovændring løbende drøftet lovens praktiske anvendelse med relevante myndigheder og organisationer, og det er vurderingen, at navneloven i alt væsentligt er hensigtsmæssigt udformet. Der er på den baggrund efter Justitsministeriets opfattelse alene behov for at stille forslag om mindre justeringer i loven samt en ophævelse af revisionsbestemmelsen.

 

Justitsministeriet agter at sende lovudkastet i høring om en uge fra dags dato. Hvis Folketingets Retsudvalg måtte ønske en drøftelse af lovudkastet før det sendes i høring, er jeg naturligvis indstillet på at imødekomme dette.

 

Brian Mikkelsen

/

 Torben Jensen