Folketingets Finansudvalg

Christiansborg

Finansministeren

21. februar 2008

J.nr. 049-101

Endeligt svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 2 af 11. februar 2008 (L 57 §16).

Spørgsmål 2:

Finansministeren bedes oplyse baggrunden for, at der på finansloven for 2008 ikke er afsat midler til meraktivitet på hjerteområdet i betragtning af, at ventetiden på at få stillet diagnose og behandling er steget meget betydeligt indenfor de seneste 2 år?

Svar:

Det indgår i regeringsgrundlaget, at ”Regeringen vil indføre optimale pakkeforløb for forundersøgelse og behandling for patienter med livstruende hjertesygdomme på samme måde som på kræftområdet. Regeringen vil følge udviklingen på hjerteområdet tæt”.

Sundhedsministeriet har oplyst, at der i regi af Sundhedsstyrelsen er igangsat et arbejde med at forberede indførelsen af pakkeforløb på hjerteområdet. Det er således forventningen, at Hjertefølgegruppen på et møde den 13. marts 2008 vil skulle behandle et oplæg om organiseringen af arbejdet med indførelse af pakkeforløb på hjerteområdet, herunder også hvilke tilstande der skal være omfattet.

I aftalen om regionernes økonomi for 2008 blev det præciseret, at det er op til en faglig vurdering at sikre, at de patienter, der har det største og mest akutte behandlingsbehov, prioriteres først. Med aftalen blev der samtidig afsat 2,3 mia. kr. ekstra til sundhedsopgaverne i regionerne. Regionerne har derigennem fået mulighed for en vækst i den samlede aktivitet på 3,9 pct., herunder for at prioritere hjerteområdet.

 

Med venlig hilsen

Lars Løkke Rasmussen