Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 32 - Forslag til Lov om ændring af momsloven og forskellige andre love (Flymoms, salg til interesseforbundne parter, omvendt betalingspligt, undtagelser til energibeskatningsdirektivet m.v.).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 20 af 20. februar 2008. 

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 / Lene Skov Henningsen


Spørgsmål 20

Kan ministeren bekræfte, at EU´s momsdirektiv er baseret på et grundprincip om afgiftsneutralitet, der er til hinder for, at erhvervsdrivende, som udfører de samme transaktioner, behandles forskelligt med hensyn til opkrævning af moms?

Svar

Den danske regering og Europa-Kommissionen påstod i Cimber Air sagen,  at en afgiftsfritagelse for leverancer af alle fly m.v. uanset anvendelse alene til flyselskaber i hovedsagelig udenrigstrafik, vil føre til konkurrenceforvridning i forhold til andre virksomheder, uden denne ret til momsfri leverancer, og derfor stride mod det grundlæggende momsretlige princip om momsens neutralitet og om ens momsmæssig behandling af alle erhvervsdrivende i samme situation.

Som anført i Kammeradvokatens notat af 7. februar 2008, som er vedlagt svaret på spørgsmål 9, afviste EF-Domstolen i Cimber Air imidlertid denne påstand.

 

Â