Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 31 - Forslag til Lov om ændring af forskellige skattelove (Diverse EU-tilpasninger af skattelovgivningen m.v.).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer kommentarer til henvendelse fra Dansk Arbejdsgiverforening (L 31 – bilag 5)

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 / Erik Jørgensen

 

 

 


 

Dansk Arbejdsgiverforening har henvendt sig om den del af lovforslaget, der handler om fradrag hos lønmodtageren for udenlandske obligatoriske arbejdsgiverafgifter, som den pågældende efter aftale med arbejdsgiveren ar påtaget sig (lovforslagets § 10, nr. 4). DA finder det ikke helt klart, hvilke krav en sådan aftale konkret skal opfylde – herunder hvilke krav myndigheder i de forskellige lande eventuelt måtte stille til indholdet af en sådan aftale og betingelserne i øvrigt for anvendelsen heraf.

Jeg skal hertil bemærke, at det ikke i skattelovgivningen kan fastsættes, hvordan en sådan aftale skal udmøntes i praksis. Det er et spørgsmål om anvendelse af EU’s socialforordning og gennemførelsesforordningen hertil, hvilket er Velfærdsministeriets ressort.

Velfærdsministeriet har oplyst, at arbejdsgiveren efter EU-reglerne (forordning 574/72, artikel 109) skal underrette den kompetente institution i det land, hvor arbejdstageren er socialt sikret. Det vil hermed bero på reglerne i dette land, hvordan underretningen skal finde sted.

Velfærdsministeriet har videre oplyst, at det i forhold til Sverige er hensigten, at de relevante danske og svenske myndigheder i samarbejde udarbejder retningslinier for form, indhold og fremgangsmåde for denne underretning for personer, der er socialt sikret i Sverige.

Jeg må henvise interesserede parter, som måtte ønske yderligere afklaring på disse praktiske spørgsmål, til at rette henvendelse til Velfærdsministeriet.