Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

mej/ J.nr. 2007-2225

Folketingets Boligudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 23. maj 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Boligudvalgs brev af 20. maj 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 3 til L 176.

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 3:

”Ministeren bedes redegøre for, om konsekvenserne ved salg af TOR ejendommene er sammenlignelige med de erfaringer, man har med salg af almene boliger i hele landet.”

 

Svar:

Jeg mener ikke, at konsekvenserne af salg af TOR-ejendommene og erfaringerne med salg af almene familieboliger under forsøgsordningen kan sammenlignes. Det skyldes ikke mindst den meget store forskel i salgets formål, tilrettelæggelse og omfang.

 

Som det fremgår af min besvarelse af Boligudvalgets spørgsmål 1 til L 176, lå der helt andre hensyn bag salget af Københavns Kommunes beboelsesejendomme, end der ligger bag salget af almene boliger.

 

TOR-ejendommene blev solgt som hele ejendomme, uanset om de blev overtaget af lejerne som andelsboligforeninger eller solgt til anden side, hvorimod salg af almene boliger under forsøgsordningen er sket til interesserede lejere spredt i afdelingen.

 

Der blev solgt i alt ca. 19.000 boliger i Københavns Kommune ved salg af TOR-ejendommene, hvilket er et helt andet omfang, end det faktiske salg på p.t. 40 almene boliger under forsøgsordningen fordelt i hele landet.

 

 

Karen Jespersen

 

/Mette Rudbeck