Skatteudvalget 2007-08 (2. samling)
L 168 Bilag 5
Offentligt
552237_0001.png
552237_0002.png
552237_0003.png
16. april 2008GEE/GEE
Skatteministeriettil[email protected]
Høring vedrørende forslag til ændring af energiafgiftslovene m.v.Jeg henviser til jeres udkast til lovforslag af 25. marts 2008. Nedenfor følger Energinet.dksbemærkninger til det fremsendte udkast.
1. GenereltJeg skal bemærke, at vi alene kommentere forslagets § 7 og § 8, som vedrører ændring af lov omtilskud til elproduktion og elforsyningsloven.I den forbindelse skal jeg opfordre til, at I fremover, når I foretager ændringer af love som hørerunder andre ressortministerier, fremhæver dette i høringsbrevet eller i overskriften tilændringsforslaget.
2. Specifikke kommentarer
Dok. 12890/08, Sag 02/425
1/2
Ad. forslagets § 7Vi finder forslaget udmærket, og har ingen bemærkninger til bestemmelsenAd forslagets § 8, stk. 2Det følger stk. 2, at kompensationen for CO2-afgiften skal ske som en reduktion af producenternesPSO-betaling. Realiteten er imidlertid, at Producenter ikke betaler PSO-afgift.Vi må derfor forstå bestemmelsen således, at kompensationen skal udbetales som enproduktionstilskud, som finansieres via PSO-midlerne. Bestemmelse skal derfor tilrettes såbeskrivelsen er korrekt. Vi kan i den forbindelse henvise til elforsyningslovens bestemmelser ompristillægHertil skal bemærkes, at det ikke af bestemmelsen eller bemærkningerne i øvrigt fremgår, hvilkereferencer eller brændselskategorier, som skal benyttes til beregning af kompensationen efter stk. 1.I den forbindelse skal særligt fremhæves, at vi ikke er besiddelse af data vedrørendeCO2-afgiftsbetalinger for elproducenterne.Løsning af den administrative opgave fordrer derfor, at vi fra SKAT får leveret et endeligt ogfuldstændigt talmateriale, hvor de enkelte værker er entydigt identificerede.Endvidere bør det direkte i bestemmelsen angives, hvorledes tilskuddet skal udbetales (hyppighed oglignende)Ad forslagets § 8, stk. 5Vi er generelt tilhængere af at et system baseret på et grundbeløb kombineret med etmarkedselement. Vi er derfor enige i de tanker som ligger bag bestemmelsen.Som berørt ovenfor fordrer den rent administrative løsning af opgaven imidlertid, at vi bliver ibesiddelse af de data, som skal lægges til grund for beregning af grundbeløbet. En løsning af opgaveforudsætter derfor, at vi kan få leveret et komplet datasæt fra Energistyrelsen.Vi skal samtidig opfordre til, at der findes en løsning for de affaldsbaserede værker, så disse kan tageshelt ud af tilskudsordningen. Derved vil der sikres en ensartet administration for værker omfattet aftilskudsordningen baseret på en model med grundbeløb.Ad forslagets § 8, stk. 6Vi støtter fuldt ud den foreslåede ophævelse af § 58 a. Det er således vores opfattelse, at både ud fraet markedsmæssigt som et samfundsøkonomisk perspektiv vil bortfald af 3-leds tariffen give en klargevinst.Vi noterer med tilfredshed, at der ifølge forslaget ikke søges indført en ny bundgrænse for små værkeri relation til kravet om at skulle agere på markedsmæssige vilkår. Det vil give en klar administrativbesparelse for Energinet.dk, at 3-leds tariffen ikke længere skal vedligeholdes og benyttes iafregningen.
Dok. 12890/08, Sag 02/4252/2
Har I spørgsmål til vore kommentarer, kan I kontakte afregningschef Morten Braae Nielsen på tlf.7622 4304 eller e-mail[email protected].
Med venlig hilsen
Gert ElzeDirekte 7622 4307[email protected]
Dok. 12890/08, Sag 02/4253/2