Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

EHO/ J.nr. 2008-1676

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 20. maj 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 15. maj 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 95 (Ad L 154)).

 

­

Spørgsmål nr. 95:

 

”Kan ministeren bekræfte, at der i lyset af bemærkningerne i oplæg fra Spastikerforeningen og Dansk Pædiatrisk Selskab af 15. maj 2008 (L 154 - bilag 15) er behov for i en kommende vejledning vedrørende hjemmetræning at pointere, at der med lovforslaget alene gives en ret til, at forældre kan udføre træning af børn i hjemmet, så det tydeliggøres, at forældrene kan være gode forældre, selv om de ikke vælger den slags behandling, og så forældre ikke føler sig presset til at indgå i alternative træningsformer?”

 

Svar:

 

Lovforslaget indebærer, at kommunalbestyrelsen skal nedsætte et tværfagligt sammensat visitationsudvalg, som har til opgave at anvise et tilbud til barnet på baggrund af udredningsteamets forslag. Hvis forældrene ikke ønsker at modtage det anviste tilbud, men ønsker at træne barnet i hjemmet, kan kommunalbestyrelsen på baggrund af en vurdering foretaget af visitationsudvalget godkende, at forældrene helt eller delvist træner barnet i hjemmet.

 

Barnet bliver således primært anvist et tilbud, fx et særligt dagtilbud. Hvis forældrene ønsker at hjemmetræne, skal de aktivt søge om dette.

 

Jeg er derfor af den opfattelse, at udrednings- og visitationsproceduren vil sikre, at ingen forældre kommer til at føle sig presset til at træne deres barn i hjemmet.

 

 

Karen Jespersen

 

/ Karin Ingemann