Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

THA/ J.nr. 2008-1676

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

Dato: 5. maj 2008

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 22. april 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 6  (ad L 154).

­

Spørgsmål nr. 6:

 

”Ministeren bedes fra Videnscenter for Bevægelseshandicap indhente en opgørelse over de administrative omkostninger pr. time ved BPA i Norge og Sverige sammenlignet med de administrative omkostninger pr. time ved offentlig hjælp i Norge og Sverige?”

 

Svar:

 

Til brug ved besvarelsen af spørgsmålet har Videnscenter for Bevægelseshandicap oplyst følgende:

 

”Det er ikke muligt at fremskaffe samtlige ønskede oplysninger indenfor den snævre tidsfrist for besvarelsen af spørgsmålet. VfB er ikke i besiddelse af en opgørelse som den, spørgeren ønsker.

 

De administrative omkostninger pr. time ved offentlig hjælp i Norge og Sverige, som der spørges til, er ikke faste tal og kan svinge fra kommune til kommune og være mere eller mindre skjult i øvrig kommunal administration. Derimod kender VfB tallene fra de brugerstyrede organisationer, som bruger 7- 9 % af timebeløbet til administration. Hvad dette præcist dækker, varierer dog.  En rapport fra den svenske regerings LSS-kommitté (SOU 2007:73) anbefaler, at 13 % af rammen skal bruges på omkostninger, som ikke er løn, herunder administration.

 

Desuden er BPA i både Norge og Sverige fortsat en integreret del af den offentlige hjælp, da kommunerne fortsat er arbejdsgivere for flertallet af ordningerne.

 

Der findes således tal på organisationernes administrationsomkostninger pr. time, men ikke umiddelbart sammenlignelige tal for offentlig hjælp.”

 

Karen Jespersen

 

/ Karin Munk Petersen