Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

CAP/ J.nr. 2008-1676

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 9. maj 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 22. april 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 26 (Ad L 154).

 

­

 

Spørgsmål nr. 26:

 

”Ministeren anmodes om en vurdering af, om det er hensigtsmæssigt, at hjælpeordninger også iværksættes i hospitalsregi, sideløbende med servicelovens bestemmelser, blandt andet i relation til borgernes retssikkerhed, f.eks. mulighed for at klage, mulighed for dækning af udgifter vedrørende hjælpere og kommunens tilsynspligt og pligt til aktiv rådgivning og vejledning efter servicelovens § 12.”

 

Svar:

 

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig:

”Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har forstået det således, at spørgeren ønsker svar på, om det er hensigtsmæssigt at sygehusbehandling udenfor patientens hjem bliver organiseret som hjælperordningerne efter serviceloven.

 

Ministeriet kan oplyse, at sygehusbehandling – såvel på sygehuset som i patientens hjem – ydes af regionen efter sundhedsloven. Derimod ydes praktisk og personlig hjælp og pleje til personen udenfor sygehuset af kommunen efter serviceloven.

 

Ministeriet finder det ikke hensigtsmæssigt at lade sygehusbehandling i patientens hjem ske efter servicelovens regler om hjælperordninger, idet dette vil betyde, at sygehusbehandling i så fald ydes efter forskellige regler afhængig af, om patienten behandles i eget hjem eller på sygehus.”

 

 

Karen Jespersen

/Karin Ingemann Â