Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

CAP/ J.nr. 2008-1676

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 5. maj 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 22. april 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 11 (Ad L 154).

­

 

 

Spørgsmål nr. 11:

 

”Er det timepriser, administrationspriser og priser for arbejdsgiveransvar på niveau med Bruger-Hjælper Formidlingens, der er forudsat i lovforslagets økonomiberegninger?”

 

Svar:

 

Der er ikke taget udgangspunkt i priserne fra et bestemt firma, der leverer vikarordninger m.v. til mennesker med funktionsnedsættelse, ved beregningen af udgifterne til arbejdsgiveransvar ved lovforslagets elementer om borgerstyret personlig assistance.

 

Der er derimod taget udgangspunkt i lønstatistikker fra KL og FOA, i de oplysninger, der fremkom ved Ankestyrelsens undersøgelse af prisfastsættelse med videre for hjælperordningen (Ankestyrelsen, oktober 2007) og i et overslag over ressourceforbruget til varetagelse af arbejdsgiveransvaret af en BPA-ordning.

 

Velfærdsministeriet har ikke haft oplysninger fra kommunerne om udgiftsniveauet til dækning af administrationsudgifter i dag. Ved beregning af udgifterne til administration er der derfor taget udgangspunkt i de offentligt tilgængelige priser for lønadministration med videre fra Multidata.

 

 

 

Karen Jespersen

 

/Karin Munk Petersen Â