Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 21. april 2008 stillet følgende spørgsmål nr. 8 (L 147), som hermed besvares.

 

Spørgsmål nr. 8:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 16. april 2008 fra 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening og A-kasse, jf. L 147 - bilag 11”

 

 

Endeligt svar:

Som jeg tidligere har oplyst, er det min holdning, at supplerende dagpenge er og bør være en midlertidig ydelse, som en person kan modtage i forbindelse med kortvarig, delvis ledighed eller som indgang til arbejds­mar­ked­et på fuld tid. Det bør ikke være en varig støtteordning til bestemte brancher eller bestemte typer af ansættelsesformer. Jeg henviser til mine svar på spørgsmål 3, 5 og 6.

 

Jeg mener i øvrigt ikke, at beskæftigelsesgraden for tagdækkere kan siges at være 100 %, når 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening og A-kasse selv oplyser, at 74 % af deres medlemmer i løbet af året modtager supplerende dagpenge.

 

Endelig vil jeg bemærke, at genoptjeningskravet om, at fuldtidsforsikrede skal have haft 26 ugers arbejde med mere end 30 timer i hver uge inden for 12 måneder, er begrundet i, at man dermed beviser sin fuldtidstilknytning til arbejdsmarkedet.

 

Genoptjeningskravet vil blive nærmest illusorisk, hvis det ændres til et krav om 962 timer inden for 52 uger, idet alle med deltidsarbejde, hvor arbejdstiden er mere end 18,5 timer i gennemsnit pr. uge, i så fald vil kunne opfylde genoptjeningskravet ved blot at fortsætte med deltidsarbejdet.

 

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen