Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             19. maj 2008

J nr.              

Energipolitisk Udvalg har i brev af 14. maj 2008 stillet mig følgende spørgsmål L 129 - 12, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 12:

 

"Hvordan vil en dårligere energiudnyttelse i de eksisterende affaldsforbrændingsanlæg påvirke forbrugerpriserne for bortskaffelse af affald?"

Svar:

 

En mindre energiproduktion fra affaldsforbrændingsanlæggene vil give færre indtægter fra salg af el og varme. Omvendt vil den forøgede kapacitet på anlæggene (jf. besvarelsen af spørgsmål 5) give højere indtægter fra modtagelsen af affald og forlænge anlæggenes levetid. Det er derfor ikke muligt at angive de økonomiske effekter entydigt, da det afhænger af de konkrete anlæg og ændringen i sammensætningen af affaldet. Jf. besvarelsen af spørgsmål 3 vil det affald, der flyttes til centrale kraftværker udgøre under 5 % i 2012.  De økonomiske effekter vil derfor under alle omstændigheder være beskedne.

 

Det vil fortsat være kommunerne, der anviser, hvor det forbrændingsegnede affald skal afbrændes.. Hvis kraftværkerne kan tilbyde billige løsninger, kan prisen for affaldsbehandlingen blive billigere.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard