ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

14. maj 2008

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.  33 92 33 50

Fax 33 12 37 78

[email protected]

www.oem.dk

 

 

 

 


 


Besvarelse af spørgsmål 3 (L 120) stillet af Folketingets Erhvervsudvalg den 22. april 2008.

 

 

Spørgsmål 3:

”Ministeren bedes give en vurdering af, i hvilket omfang der ‑ i historisk perspektiv ‑ har været brug for, at man foretog undersøgelser af den i §§ 37‑42 nævnte art samt en vurdering af det fremtidige behov.”

 

Svar:

Adgangen til at gennemføre undersøgelser er en implementering af bestemmelser i det nye 8. direktiv om lovpligtig revision. Direktivet foreskriver, at medlemsstaterne skal have effektive undersøgelses- og sanktionssystemer, og at det offentlige tilsyn skal have adgang til at gennemføre undersøgelser og ret til at træffe de nødvendige foranstaltninger.

 

Det fremtidige behov for undersøgelser vil blandt andet basere sig på Erhvervs- og Selskabsstyrelsens og Finanstilsynets regnskabskontrol af børsnoterede selskaber.

 

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har i forbindelse med lovens udarbejdelse haft kontakt til bl.a. det norske Kredittilsynet, der fører tilsyn med revisorerne i Norge, og det tyske revisortilsyn. På baggrund af erfaringerne med undersøgelser i disse to lande, har styrelsen skønsmæssigt estimeret det forventede antal årlige undersøgelser til et niveau på 70-80 sager.