ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

14. maj 2008

 

 

Besvarelse af spørgsmål 21 (L 120) stillet af Folketingets Erhvervs­udvalg den 24. april 2008.   

 

 

Spørgsmål 21:

”Revisorforeningernes medlemmer følger den internationale revisorforening IFACs krav til efteruddannelse. Det vil derfor kun være godkendte revisorer, der ikke er medlem af en revisorforening, der vil kunne nøjes med at efteruddanne sig i et mindre omfang.  Disse revisorer er heller ikke undergivet revisorforeningens kvalitetskontrol for den del af deres opgaver, der ikke er omfattet af den offentlige kvalitetskontrol.

 

Hvordan sikrer ministeren disse godkendte revisorers kunder, at de ydel­ser, de køber, f.eks. assistance med selvangivelsen, rådgivningen eller den regnskabsmæssige assistance, har den nødvendige kvalitet?”

 

Svar:

Indledningsvis skal jeg bemærke, at revisorloven regulerer de forhold, der er omhandlet i lovens anvendelsesområde, dvs. de områder, der er fastlagt i lovforslagets § 1, stk. 2 og 3. Disse områder er omfattet af den efteruddannelse, som nu gøres obligatorisk for alle revisorer. Hvis revisor ved udførelsen af sådanne opgaver tilsidesætter de pligter, som stillingen medfører, vil revisor kunne indbringes for Revisornævnet (tidligere Disciplinærnævnet).

 

Opgaver, som ikke er omfattet af revisorlovens anvendelsesområde, f.eks. de rådgivningsopgaver, hvor der ikke afgives en revisorerklæring,  er ikke undergivet revisorlovens regelsæt, men kan af revisorer udøves på lige fod med andre virksomhedsrådgivere, som f.eks. advokater, skatterådgivere, virksomhedskonsulenter m.v.

 

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk