Ændringsforslag

til 2. behandling af

Forslag til lov om godkendte revisorer og revisionsvirksomheder (revisorloven)

 [af økonomi‑ og erhvervsministeren]

Til § 4

                                                                                                                                                                                            

1) I stk. 2 udgår 2. pkt.

 

[Fjernelse af muligheden for at fastsætte differentieret efteruddannelse].

 

Bemærkninger

Til nr. 1

  Lovforslaget indeholder en bestemmelse, hvorefter alle godkendte revisorer skal deltage i obligatorisk efteruddannelse. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen fastsætter i bekendtgørelse de nærmere regler om efteruddannelsen og kontrollen hermed. Der er herunder mulighed for at differentiere kravene til efteruddannelse, så der stilles højere krav til de revisorer, der beskæftiger sig med revision af virksomheder af interesse for offentligheden, det vil f.eks. sige børsnoterede - og finansielle virksomheder og andre meget store virksomheder.

  Det er fra flere sider blevet fremført, at muligheden for at differentiere kravene til efteruddannelse risikere at føre til en opdeling af revisorer i et A- og B-revisorer. Dette har ikke været hensigten, og for at imødegå risikoen for en sådan opdeling, foreslås det, at lade muligheden for at differentiere kravene til efteruddannelse udgå af lovforslaget.

  De krav, der stilles til efteruddannelse, vil efter ændringsforslaget gælde for alle revisorer. Det sikres herved, at alle revisorer skal vedligeholde deres teoretiske viden, faglige kvalifikationer og viden om kravene til offentlighedens tillidsrepræsentant på et ensartet højt niveau.

Â