Folketingets Erhvervsudvalg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

 

 

20. maj 2008

 

 

 

 

Vedlagt sender jeg mit ændringsforslag til forslag (L120) forslag til lov om godkendte revisorer og revisionsvirksomheder (revisorloven).

 

Ændringsforslaget indeholder tre separate forslag. Det ene medfører, at betegnelserne ”godkendt revisor” og ”godkendt revisionsvirksomhed” beskyttes på lige fod med betegnelserne for henholdsvis statsautoriserede og registrerede revisorer og revisionsvirksomheder. Det andet forslag indebærer, at også personale fra en udenlandsk kompetent myndighed, der ledsager styrelsen i en undersøgelse i en dansk revisionsvirksomhed, bliver omfattet af den udvidede tavshedspligtbestemmelse i lovforslagets § 48, stk. 1.

 

Det tredje forslag vedrører en ændring i årsregnskabslovens § 135 a. Behovet for denne ændring er påpeget af FSR, jf. spørgsmål 10, til L 100. Ændringen betyder, at statsautoriserede revisorer, der reviderer børsnoterede virksomheder og statslige aktieselskaber, ikke længere skal være ansat i en statsautoriseret revisionsvirksomhed, men blot vil skulle være ansat i en godkendt revisionsvirksomhed.

 

Herudover er der en række konsekvensændringer samt et par rettelser af henvisninger.

 

Jeg skal anmode udvalget om at behandle ændringsforslaget, inden udvalget afgiver sin betænkning.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Bendt Bendtsen

 

 

 

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk