J.nr. MST-103-00001

 

Den

 

 

 

 

 

 

 

 

Miljøministerens svar på spørgsmål nr. 6 ad L 118 og L 119 stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 6     

Vil ministeren oplyse, hvad der vil være en rimelig tidshorisont for en arbejdsgruppe til at udarbejde en vurdering af mulighederne for finansiel sikkerhedsstillelse?

 

Svar

Med lovforslagene stilles der ikke forslag om obligatoriske ordninger for finansiel sikkerhedsstillelse. Det gøres dermed frivilligt for den ansvarlige, om denne ønsker at dække risikoen for at ifalde betalingsforpligtelser efter lovforslagene.      

 

Det fremgår af afsnit 4.9 i de almindelige bemærkninger til L 118, at når det statistiske datagrundlag for beregning og udvikling af passende produkter vurderes at være til stede, må det på det grundlag vurderes, hvorvidt der er behov for at fastsætte nærmere regler herfor. Det statistiske datagrundlag vil fx skulle omfatte data om antallet af omfattede skader og disses type og størrelse.

 

Regeringen har besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe, som skal følge implementeringen af direktivet med henblik på at vurdere mulighederne for finansiel sikkerhedsstillelse, når det statistiske grundlag er til stede og inden for en rimelig tidshorisont i forhold til direktivets ikrafttræden.

 

Der er endnu ikke udarbejdet et kommissorium for arbejdsgruppen. Det er vurderingen, at det før den endelige fastlæggelse af kommissoriets indhold vil være hensigtsmæssigt bl.a. at inddrage Forsikring & Pension. Der er derfor endnu ikke fastsat et tidspunkt for afslutningen af dette arbejde.

 

I øvrigt kan det oplyses, at Kommissionen ifølge direktivet i 2010 skal aflægge rapport om direktivets effektivitet og tilgængeligheden af forsikring og andre former for finansiel sikkerhedsstillelse. I lyset af denne rapport skal Kommissionen evt. fremsætte forslag med henblik på et system med harmoniseret obligatorisk finansiel sikkerhedsstillelse.