Ændringsforslag med bemærkninger

Ændringsforslag

Af   økonomi- og erhvervsministeren, tiltrÃ¥dt af <>:

Til § 1

 

   1) Efter det foreslåede nr. 19 indsættes som nyt nummer:

 

   01) I § 53, stk. 2, nr. 1, indsættes efter litra a som nyt litra:

 

   »b) For investeringsaktiver og biologiske aktiver, der måles til dagsværdi efter § 38, skal forudsætningerne for den valgte beregningsmetode oplyses.«

 

   Litra b og c bliver herefter litra c og d.

  

[Præcisering af oplysningskrav for investeringsaktiver m.v., som måles til dagsværdi]

 

   2) Efter det foreslÃ¥ede nr. 55 indsættes som nyt nummer:

 

   02) I § 141, stk. 2, 4. pkt., ændres »§ 9, stk. 2,« til: »§ 9, stk. 4,«.

 

 [Konsekvensændring som følge af forslagets § 1, nr. 7]

Bemærkninger

Til nr. 1

   Efter årsregnskabslovens § 53 skal årsrapporten indeholde oplysning om de anvendte metoder for målingen (værdiansættelsen) af virksomhedens aktiver og forpligtelser. Bestemmelsen indeholder en række eksempler herpå.

   I § 53, stk. 2, nr. 1, litra a, er det således anført, at der skal oplyses om forudsætningerne for den valgte beregningsmetode for finansielle aktiver og forpligtelser, der måles til kapitalværdi eller amortiseret kostpris.

   For at der ikke skal være tvivl om, at der skal gives oplysninger på et tilsvarende niveau for investeringsaktiver og biologiske aktiver, der måles til dagsværdi efter § 38, foreslås det, at der indsættes en udtrykkelig bestemmelse herom som litra b. Det er nødvendigt med gennemsigtighed med hensyn til grundlaget for opgørelsen af op- og nedreguleringer af dagsværdien efter § 38, især fordi der ofte er tale om virksomhedernes egne opgørelser af dagsværdier frem for objektivt konstaterbare markedsværdier. Dette skyldes, at der ikke nødvendigvis findes aktive markeder for de pågældende aktivtyper.

   De gældende litra b og c bliver herefter litra c og d.

Til nr. 2

   I forslagets § 1, nr. 7, indsættes der to nye stykker i § 9 som stk. 2 og 3. Stk. 2 og 3 bliver herefter stk. 4 og 5.

   § 141, stk. 2, 4. pkt., indeholder en henvisning til § 9, stk. 2, der nu bliver stk. 4. Som en konsekvens heraf foreslås det, at henvisningen til § 9, stk. 2, ændres til § 9, stk. 4.