B 16 Forslag til folketingsbeslutning om genetablering af grænsekontrol på linje med, hvad der kendes fra andre Schengenlande.

Udvalg: Europaudvalget
Samling: 2007-08 (2. samling)
Status: Forkastet

Om beslutningsforslaget

Sagsgang:
Fremsat 04-12-2007
1. behandlet/henvist til udvalg 18-01-2008
Betænkning afgivet 14-03-2008
2. behandlet/forkastet 08-04-2008
Ministerområde:
Justitsministeriet
Resumé:
Beslutningsforslaget havde til hensigt at pålægge regeringen at fremsætte et lovforslag, der ville sikre, at grænsekontrollen blev genindført i Danmark, i det omfang det ville være juridisk muligt inden for den eksisterende Schengenaftale. Forslaget henviste til den franske model for grænsekontrol ved grænserne til Benelux-landene, hvor kontrollen ikke er ophævet, idet man fra fransk side ønsker at begrænse indsmugling af narkotika fra Nederlandene. Med henblik på at begrænse indsmugling af narkotika til Danmark lagde forslaget op til, at en model efter fransk forbillede skulle danne udgangspunkt for dansk grænsebevogtning. Med vedtagelsen af forslaget ville regeringen blive pålagt at fremsætte et sådant lovforslag med tilsigtet ikrafttrædelse inden udgangen af 2008.
Afstemning:
Beslutningsforslaget forkastet, idet 17 (DF) stemte for, 89 (V, S, SF KF og RV) imod; 2 (EL) stemte hverken for eller imod.