Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 9, som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 11. juni 2008 vedrørende forslag til folketingsbeslutning om forbud mod piercing af børn og unge (B 109).

 

 

Lene Espersen

/

 Lars Hjortnæs

 

 


Spørgsmål nr. 9 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til folketingsbeslutning forbud mod piercing af børn og unge (B 109):

 

”Er ministeren bekendt med, om der i Danmark foretages såkaldte tongue-splitting og banana-splitting, og i hvor stort omfang disse indgreb foretages af personer, der kalder sig piercere, og hvad mener ministeren i bekræftende fald om, at uuddannede personer foretager indgreb, som en kirurg i virkeligheden burde foretage?

Forklaring: Tongue-splitting går ud på at flække tungen på langs. Herefter sys arrene sammen, så man reelt har to tunger, der kan fungere uafhængigt af hinanden. Banana-splitting går ud på at flække mandens penis på langs, hvorefter arrene sys sammen, så man herefter har en penis, der ligesom tungen (tongue-splitting) er delt i to.”

 

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. I udtalelsen har Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse anført følgende:

 

”Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har indhentet en udtalelse fra Sundhedsstyrelsen, som har oplyst, at styrelsen ikke er bekendt med, at de indgreb, som nævnes i spørgsmålet, foretages i Danmark.

 

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse kan henholde sig til det af Sundhedsstyrelsen anførte.”