Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 8, som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 11. juni 2008 vedrørende forslag til folketingsbeslutning om forbud mod piercing af børn og unge (B 109).

 

 

Lene Espersen

/

 Ole Hasselgaard

 

 


Spørgsmål nr. 8 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til folketingsbeslutning om forbud mod piercing af børn og unge (B 109):

 

”Er ministeren bekendt med, at man får 6 måneders karantæne som bloddonor, hvis man har fået foretaget en piercing, og giver dette ministeren anledning til at revurdere – f.eks. efter indhentelse af udtalelse fra Sundhedsministeren – ministerens vurdering af risikoen for smitte, når nu sundhedsmyndighederne tager denne smitterisiko så seriøst?”

 

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, som har anført følgende:

 

”Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har indhentet en udtalelse fra Sundhedsstyrelsen, der har anført følgende:

 

”Sundhedsstyrelsen kan oplyse, at reglerne i forbindelse med bloddonation, som fremgår af bekendtgørelse nr. 24 og vejledning nr. 7 af 19. januar 2006 om sikkerhed ved bloddonation, har som formål, dels at sikre bloddonorer bedst muligt mod komplikationer ved tapning, dels at opnå bedst mulig sikkerhed ved anvendelsen af blodprodukterne. For at opnå det sidste udelukkes personer, hvor der er en potentiel risiko for overførsel af infektion med blodet i forbindelse med bodypiercing, som udgangspunkt i 6 måneder.

 

Den anførte bekendtgørelse er baseret på direktiv 2004/33/EF fra kommissionen for de europæiske fællesskaber.”

 

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse kan henholde sig til Sundhedsstyrelsens udtalelse og kan vedrørende imødegåelsen af smitterisikoen ved piercing henvise til besvarelsen af spørgsmål nr. 13 vedrørende beslutningsforslaget.”

 

Justitsministeriet kan henholde sig til det, der er anført af Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.