Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 17, som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 12. juni 2008 vedrørende forslag til folketingsbeslutning om forbud mod piercing af børn og unge (B 109).

 

 

Lene Espersen

/

 Ole Hasselgaard

 

 


Spørgsmål nr. 17 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til folketingsbeslutning om forbud mod piercing af børn og unge (B 109):

 

”Hvordan forholder ministeren sig til at indføre et krav om, at piercing af børn under 15 år kun må ske, hvis der foreligger skriftligt samtykke hertil fra forældrene?”

 

Svar:

Som det fremgår af besvarelsen af Retsudvalgets spørgsmål nr. 16 vedrørende beslutningsforslaget, beror det efter de gældende almindelige strafferetlige principper om samtykke på en konkret vurdering af sagens omstændigheder, om et barn gyldigt kan give samtykke til piercing. Justitsministeriet er ikke bekendt med, at denne retstilstand skulle have givet anledning til problemer i praksis.

 

På denne baggrund er der efter Justitsministeriets opfattelse ikke grundlag for at ændre den gældende retstilstand, hvorefter det som anført beror på en konkret vurdering – som omfatter bl.a. barnets modenhed og indgrebets karakter – om et barn kan give gyldigt samtykke til piercing.